27 de novembre 2012

ÉMILE WARRÉ

L'abat Eloi Émile François Warré (9 de març 1867 a Grébault-Mesnil - Tours 20 d'abril 1951) va ser un religiós francès i apicultor. Émile Warré va ser ordenat sacerdot el 19 de setembre de 1891 a la diòcesi d'Amiens i es va convertir posteriorment en rector de Mérélessart (Somme) el 1897 i després de Martainneville (Somme) el 1904. El 1916 decideix dedicar-se exclusivament a l'apicultura.


El pare Warré és important en el món de l'apicultura pel desenvolupament que fa del rusc, a partir de les seves experiències com apicultor i a partir del comportament natural de les abelles.

Les seves descobertes el porten a escriure diferents llibres: "La sanitat i els millors tractaments per a les malalties de les abelles"; "La mel i les seves propietats i usos"; i sens dubte la millor "L'apicultura per a tots".

El seu projecte radica en la intenció de fabricar un rusc que no pertorbés el comportament natural de les abelles i que de rebot fós pràctic per als apicultors. La seva filosofia donava prioritat al benestar de les abelles enfront de la productivitat a qualsevol preu. Émile volia, a més, crear un rusc econòmic, perquè fos asequible per a tothom. Aquest rusc popular tenia un cos inicial de dimensions 300mmx300mmx210mm i amb elements o alces que permetien treballar o bé amb marcs fixos o llistons.

Font: Wikipedia