23 de març 2012

ELS APICULTORS ECOLÒGICS ASSOCIATS PRESCINDEIXEN DEL SEU VETERINARI

La setmana passada, la Junta Directiva dels Apicultors Ecològics Associats (AEA) van decidir prescindir de les funcions del seu veterinari Esteve Miràngels Feixas, tot i que oficialment es va notificar aquest dimecres 21 de març de 2012. L'AEA buscarà properament un nou veterinari a fi de desenvolupar amb garanties el seu ambiciós programa sanitari.


Els motius exposats per l'AEA a fi de justificar aquesta durà decisió es basarien en desacords econòmics i metodològics que haurien conduït a ambdues part a un carreró sense sortida, i la necessitat de buscar altres professionals veterinaris que desenvolupessin el seu sanejament ramader.

Per la seva part, el veterinari Esteve Miràngels ens ha comentat que el problema no és en cap cas econòmic, doncs el pressupost de la present campanya estava negociat i aprovat per aquesta mateixa Junta des del novembre del 2011, i que per tant les raons i desacords tenien un origen més de caire emocional. El problema rau en la voluntat de sotmetre el veterinari a les directrius d’una Junta excessivament personalitzada, amb la clara voluntat de condicionar el seu treball. El veterinari conclou les seves declaracions amb una idea clara i entenedora per a tothom: “els tècnics sanitaris han de poder exercir les seves funcions sense condicionants ni fiscalitzacions malintencionades, doncs la seva llibertat de funcions és el que garanteix un sanejament i un programa sanitari transparent i imparcial per a tothom”.

Fonts consultades pel nostre diari han trobat una tercera possible explicació a aquest divorci, i serien motius més de caire polític o estratègic, doncs existiria la voluntat d’incorporar l’AEA a l’organigrama de la Federació Catalana d’Apicultors, i el preu que caldria pagar seria arraconar el projecte sanitari i metodològic de l’esmentat veterinari.

Només el temps donarà raons a uns i la traurà a uns altres. El que està clar és que no deixa de ser una mala notícia.