22 de febrer 2012

MANUAL DE LES MALALTIES


Apicesteve posa a disposició dels internautes i de forma totalment gratuïta el seu Manual de les Malalties de les Abelles editat l'any 2001 i que es troba exhaurit en format paper. Clicant l'enllaç que trobareu a continuació, podreu disposar del manual íntegre en format pdf. Esperem que us sigui útil i que podeu consultar la vintena de patologies apícoles exposades.

Descàrrega del manual

Autor: Esteve Miràngels i Feixas
Editorial: Apicesteve.cat


Sinopsi:

A les pàgines del manual que s’obre davant vostre, podeu trobar la descripció d’un total de 21 malalties o alteracions de les abelles. A part el manual dóna una sèrie de consells pel que fa al maneig i tractament de les colònies. És un recull que bàsicament intenta informar, sense abusar del llenguatge excessivament científic, per tal d’aconseguir una apicultura més sana i més dinàmica. L’apicultura és una ciència viva, una activitat ramadera on és impossible saber-ho tot, i on l’apicultor inquiet necessita reciclar-se constantment.

Les associacions de Catalunya haurien de tenir l’objectiu d’agrupar i censar tots els seus apicultors, per tal de garantir els seus drets i prestigiar encara més aquesta activitat econòmica. L’apicultura necessita obrir-se a la nostra societat, necessita que la gent conegui els seus secrets, ja que les abelles afavoreixen el nostre entorn, fent-lo més fecund i saludable. Entre tots els apicultors podem aconseguir una apicultura més forta, més moderna, més sana i més ecològica, on la mel, el pol·len, la cera i tota la resta de productes siguin la nostra millor carta de presentació.